Przejdź do głównej zawartości

Role

Rola ekranu kontroluje układ, informacje na karcie zamówienia, powiadomienia dźwiękowe oraz tryb interakcji. Aktywacja tworzy systemową rolę tylko do odczytu o nazwie Kucharz; możesz utworzyć dowolną liczbę ról niestandardowych.

Utwórz rolę​

  1. Przejdź do Ekran kuchni > Role i wybierz + Dodaj rolę.
  2. Wprowadź unikalną nazwę roli.
  3. Wybierz opcje karty zamówienia wymagane dla tej roli:
    • Pokaż komentarze do pozycji oraz Pokaż komentarze do zamówienia;
    • Wyróżnij zmiany w zamówieniu;
    • Pokaż status płatności zamówienia — zielony oznacza opłacone; pomarańczowy oznacza nieopłacone;
    • Pokaż zewnętrzny numer zamówienia, Pokaż źródło zamówienia oraz Pokaż typ zamówienia;
    • Pokaż zaplanowany czas dostawy;
    • Pokaż gościa pozycji;
    • Automatycznie mnoż ilość modyfikatora przez ilość pozycji.
  4. Dla opcji Pokaż numer stolika, Pokaż nazwisko kelnera oraz Pokaż szczegóły gościa wybierz jedną opcję:
    • pokaż dla wszystkich zamówień z wyjątkiem dostawy i odbioru;
    • pokaż dla wszystkich zamówień;
    • nie pokazuj.
  5. W sekcji Ustawienia dźwięku wybierz Wszystkie lub poszczególne zdarzenia: Zmiana, Nowe oraz Usunięte.
  6. Wybierz Tryb ekranu:
    • Według zamówień — pokazuje kompletne karty zamówień; przydatne dla ekspedytora.

      Orders display mode
    • Według pozycji — pokazuje jedną listę pozycji bez grupowania według zamówienia; przydatne, gdy pozycje są podawane zaraz po przygotowaniu lub według kolejności dań.

      Items display mode
  7. Zapisz rolę.
Example expediter role settings
 

Kolorowe miejsca przygotowania są wciąż w fazie rozwoju. Nie polegaj na tej opcji, dopóki dokumentacja produktu nie potwierdzi jej dostępności.

Edytuj rolę​

  1. Wybierz nazwę roli.
  2. Zmień ustawienia w panelu po prawej stronie.
  3. Zapisz zmiany.

Usuń lub przywróć rolę​

Wybierz ikonę kosza obok roli niestandardowej, aby ją usunąć. Aby ją przywrócić:

  1. Włącz Pokaż usunięte.

  2. Wybierz ikonę przywracania obok roli i potwierdź.

    Restoring a deleted display role