Przejdź do głównej zawartości

Przepływ pracy przetwarzania zamówień modelowych

Typowa procedura opisuje ogólny scenariusz przetwarzania zamówień od momentu jego utworzenia do zamknięcia w przypadku pomyślnej dostawy.

Ustawienie wykonania płatności jest włączone: Gdy dostawa jest wysyłana (zobacz Ustawienia globalne).

Aby zrealizować dostawę, wykonaj następujące kroki:

  1. Zarejestruj nowe zamówienie (zobacz Przyjmowanie zamówień). Określ dane klienta i dostawy (zobacz Dane klienta i dostawy). Określ pozycje zamówienia (zobacz Pozycje zamówienia).
  2. Gdy informacje o kliencie i zamówieniu są określone, wyślij zamówienie do przygotowania. W tym celu kliknij przycisk (2) Wykonaj. To wydrukuje bilet kuchenny. Zamówienie zmieni status na „w toku”. Więcej szczegółów znajdziesz w Wysyłanie zamówień do kuchni.
  1. Gdy pozycje zamówienia są zmontowane, dokonaj płatności i wyślij zamówienie z kierowcą. Aby to zrobić, otwórz zamówienie i naciśnij (3) Wyślij.
    • Dokonaj płatności, co wydrukuje rachunek fiskalny dla zamówienia. Więcej szczegółów znajdziesz w Płatność za zamówienie.
    • Po dokonaniu płatności zobaczysz ekran do przypisania kierowcy. Możesz wybrać tylko tych kierowców, którzy mają otwartą osobistą zmianę w Syrve POS. Wybierz kierowcę, który dostarczy zamówienie. Zamówienie zostaje przeniesione do statusu „W drodze do klienta”. Podczas wysyłania zamówienia system może wydrukować fakturę. Więcej szczegółów na temat przypisywania kierowców znajdziesz w Wysyłanie zamówień.
  2. Menedżer może kontrolować czas powrotu kierowcy do bazy. W tym celu status „dostarczone” jest podzielony na dwa: „Dostarczone, w drodze powrotnej” i „Zamknięte”. Gdy klient otrzyma swoje zamówienie, określ rzeczywisty czas dostawy, klikając (4) Dostarczone. Zamówienie zmieni status na „Dostarczone, w drodze powrotnej”. Jeśli szacowany czas powrotu kierowcy minął, ale jeszcze nie wrócił, system ustawia status „Dostarczone, spóźniony powrót.” Zobacz także Rzeczywisty czas dostawy.
  3. Gdy kierowca wróci i przekaże dochód lub fakturę podpisaną przez klienta (płatność bezgotówkowa), zamówienie jest uznawane za zakończone i musi zostać zamknięte. Otwórz dostarczone zamówienie i naciśnij (5) Zamknij. Zamówienie zmieni status na „Zamknięte”. Zobacz także Zamykanie pomyślnie dostarczonego zamówienia.